Første rensking av vinmarka i San Rocco

Filed under:Agliano Terme,Hverdagsliv — posted by Svein on 27.05.2012 @ 08:23

Jeg sier at vi har kjøpt oss et hus i Italia, med ei lita tilhørende vinmark. Huset er under rehabilitering av professionelle, mens selve vinstokkene er et annet kapittel. Heldigvis har vi etter hvert mange venner i Italia, som har vært igjennom “det hele”. Vi er nybegynnerne mens de deler erfaringer. Og de er det mange av 🙂

Se for dere denne utsikten ut fra soveromsvinduet. Rett mot øst, og soloppgangen. Jeg tror nok vi skal kunne trives..

Så er det klar for første arbeidsøkt.. Datoen er 17. mai. Været var strålende, og solen steikte i nakken. Veldig usikker på hvordan jeg skulle gripe dette an, men etter litt veiledning fra Roald og Lasse så turte jeg..
Slik som dette skulle det ikke se ut, – ihvertfall

Lorenzo holder kontroll med Roundup og lovpålagte sprøyting. Fra helt overgrodd til nesten ørken !! Dette må jeg lære mer om, så kanskje mer “økologiske” prinsipper kan innføres etterhvert.
Og midt inne i jungelen, så finnes de små spirer til flaskefyll

1552 vinstokker med Barbera.. Det skulle tilsvare neste 1500 kilo druer, en gang utpå høsten. Det problemet får vi ta etterhvert.
Det skal bli mange fine dager inne i denne marka. Her fra toppen er utsikten ganske formidabel. Rett mot sør og Agliano Terme ca 1 kilometer framme. Vakkert ?

Nobomarka er La Generalia til Bersano. En av Bersanos topp Barbera viner. Da er nok grunnalget for drikkbart resultat til stede.
Her er det slik det skal være, og slik jeg forlot marka 20 mai.

zero comments so far »

Please won't you leave a comment, below? It'll put some text here!

Copy link for RSS feed for comments on this post or for TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)
image: detail of installation by Bronwyn Lace